Far Go Traders:

For English, scroll down ↓

In 2009 kwam ik op internet de Kroatische indie/underground avantgarde electroformatie 'Far Go Traders' tegen. Voor hen heb ik een aantal tracks ingezongen, waar ik de zangmelodie en tekst bij schreef. Ik nam de vocals op in de Mosound studio en mailde ze naar hen. Soms werden de nummers door hen gemixt in Kroatië, soms door mij in de Mosound studio. Met een nummer van de Far Go Traders trad ik op in een toneelstuk van theatergroep Weerschijn, waarbij ik een Nederlandse tekst maakte (theatermuziek). Ook gebruikte ik o.a. muziek van de Far Go Traders in de filmscore die ik bij een korte thriller van filmmaker S. Blom maakte. Science fictionschrijver en muzikant Marcko Marcius en zijn collega Kramar Zaibatsu maakten zelf videoclips bij de muziek van de Far Go Traders, soms van 'found footage' op internet. Nummers en muziekcollages waarop ik zing zijn o.a. te beluisteren via het aloude  My Space en You Tube. (let op: explicit lyrics).

Ook hier, hierhier, hier en hier zijn een deel van de muziekcollages waarop ik zing te beluisteren.

 

English:

 

Far Go Traders:

In 2009 I came across the Croatian avantgarde indie-electro formation Far Go Traders on the Internet. For them I sung a number of tracks, where I wrote the topline melody and lyrics. I recorded the vocals at the Mosound Studio and mailed them to the band. Sometimes the songs were mixed by them in Croatia, sometimes by me at the Mosound Studio. One song from the Far Go Traders I performed in a play by theatre group Weerschijn, and I made a Dutch text (theatre music). I also used music from Far Go Traders in the film score that I made with a short thriller by S. Blom.

Marcko Marcius and Kramar Zaibatsu made videoclips themselves from the music of Far Go Traders, sometimes from found footage on the internet. Songs and music collages on which I sing can be listened to via the good old  MySpace and You Tube (parental advisory: explicit lyrics).

Also here, herehere, here, here and here are some examples of our collaboration.