Photo credit: Zassfotoos, Saskia Koot- Dingjan

For English, scroll down ↓

 

Home / Nieuws:

Welkom op mijn gloednieuwe website! Hopelijk kun je via de links en buttons bovenaan alles vinden wat je zoekt.

Ik ben Petra de Winter; zangeres, songwriter en componist.

Ik geef daarnaast zangworkshops, zangles, muziekles en musicalles. Zangworkshops aan volwassenen en kinderen, en musicallessen aan kinderen en middelbare scholieren.

Ik ben al meer dan twintig jaar actief in de muziekwereld en volgde diverse (muziek-) opleidingen.

Mijn leven staat in dienst van de muziek en mijn gezin.

Ik had daarnaast tien jaar lang een baan van twee dagen per week als manager in de zorgsector. Sinds een jaar of negen werk ik weer fulltime als musicus en muziekdocent. Ik heb opgetreden in Londen, Tunis, New York, Kopenhagen, Boekarest, België en in alle grote steden van Nederland.

Ik ben moeder van drie kinderen. Het podium en de studio zijn mijn habitat.

Mijn muziek vind je hier.

 

Nieuws vind je hieronder:

Lente 2024:

Op 8 maart jl. bezocht ik het Transition to Equality NL Women in Jazz festival in Tivoli-Vredenburg. Het was een groot succes. Ik had ook een kleine rol in de totstandkoming van het festival door mee te denken en een klein beetje te helpen met de organisatie ervan. Ik voel me niet speciaal een 'woman in jazz;' omdat ik zowel artpop als impro als klassiek zing hoor ik eigenlijk nergens bij (of overal!), maar aangezien mijn dochter (19) momenteel jazzvocals studeert heb ik een extra reden om de muziekindustrie en dus ook de jazzscene beter te helpen maken voor de nieuwe generatie (jazz-)vrouwen. Bovendien was het heel leuk om hier deel van uit te maken.

En vlak voor kerst hebben we met Chabliz een nieuwe videoclip opgenomen voor onze Senta song, onder de bezielende leiding van filmregisseur Lars Smetsers.  De video wordt momenteel geëdit en het is de bedoeling dat de clip in april wordt uitgebracht. Verder hebben we in januari en februari enkele live concerten gegeven en werken we momenteel aan nieuw materiaal.

In april organiseer ik bovendien een presentatiemiddag voor mijn zangleerlingen.

 

Zomer 2023:

We hebben zojuist een collab-EP uitgebracht, samen met de Haarlemse band Dizzy Panda. Dat leverde veel aandacht op van de muziekpers, waaronder dit leuke interview met mij.  Verder gaven en geven we diverse optredens met Chabliz, waaronder ook impro livestreams (met compleet geïmproviseerde live muziek) op ons YouTube kanaal.

In de herfst werken we aan een nieuwe videoclip, die waarschijnlijk komende winter uitgebracht zal worden. Daarnaast wordt er aan nieuw repertoire gewerkt. Ik heb in juli het North Sea Jazz bezocht, wat op mij erg inspirerend werkte. En mijn dochter trad er op met haar schoolcombo van de School voor Jong Talent! Mijn oudste zoon is daarentegen juist veel met klassieke muziek bezig, vooral met Mahler, Tsjaikovski, Schostakovich en Wagner. Ook dat werkt op mij erg inspirerend. Onze jongste zoon is juist weer een rock -en bluesgitarist, zo leuk dat bij ons thuis diverse muziekstromingen vertegenwoordigd zijn. In maart, rond Internationale Vrouwendag, bezocht ik voor het eerst sinds jaren weer het Bimhuis, waar de Bimpro een belangrijke avond voor jazzvrouwen organiseerde. Dit resulteerde o.a. in deze Spotify playlist met Nederlandse jazzvrouwen, waaraan ik met veel plezier heb meegewerkt. Ook heb ik kort geleden samen met mijn dochter en haar combo de Bimpro protestmars bij de NPO en de Tweede Kamer bezocht, om zendtijd voor jazz, world en impro muziek terug te krijgen op de Nederlandse radio. Deze muziek wordt namelijk sinds kort niet meer door de NPO uitgezonden, terwijl de NPO tot taak heeft om diversiteit te bevorderen en ook Nederlandse musici een plaats te geven in het aanbod (en niet alleen maar Amerikaanse popmuziek....). Last but not least: ik geef steeds meer leerlingen les, van zeven tot tachtig jaar, en het zijn allemaal hele leuke mensen!

Januari 2023:

Ik wens iedereen veel geluk, gezondheid en wijsheid toe in 2023! Het jaar begon voor ons goed met mooie recensies, interviews en leuke plannen. Afgelopen herfst is bovendien onze nieuwe Chabliz-album Heroes and Foes uitgebracht. Meer info vind je op de website van mijn band Chabliz.

Herfst 2022:

Ons nieuwe album 'Heroes and Foes' is uitgebracht!  Je vindt er meer info over op de website van mijn band Chabliz.

Lente 2022:

In December '21 bracht mijn band Chabliz  een nieuwe EP uit. You can find it here.

Een mooie recensie van onze nieuwe EP vind je hier. Een nieuw interview met KMS reviews vind je hier. 

Ons nieuwe album komt uit in september 2022.

Corona volente ga ik deze zomer als vocal coach naar Roemenië om leerlingen te begeleiden in de prachtige bergen van Sinaia in Transsylvanië. Deze regio is schitterend gelegen, met mooie bergen en oude kastelen. De ideale plaats voor een zomerse muziekacademie. We zitten vlakbij het beroemde kasteel van graaf Dracula. Wil je ook zanglessen en begeleiding ontvangen met een optreden aan het eind, in deze prachtige omgeving? Heb je interesse om je deze zomervakantie door te brengen met zangles, muziek, wandeltochten door de bergen en een bezoekje aan de beroemde kastelen? Meer info vind je hier and hier: Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti (jmevents.ro)

September 2021:

In juli j.l. kwam de nieuwe single van mijn band Chabliz uit. In augustus zijn we een week de studio in gegaan voor de opnames van een nieuwe EP /album. De Summer Music Academy in Roemenië (juli) kon helaas niet doorgaan vanwege corona; de week kwam net te vroeg daarvoor. In augustus gaf ik een leuk interview aan deze podcast (in de 2e helft van de podcast). In september en oktober volgen nieuwe concerten. In september wordt het boek Cancelled, by Anoek uitgebracht, met daarin foto's van mij met mijn band Chabliz en nog veel meer artiesten. En ik kreeg er een paar fijne, nieuwe zangleerlingen bij!

Mei 2021:

Voor alle pop & jazz zangers en zangeressen die al voorzichtig aan een zangvakantie eind juli denken: de Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti is dan iets voor jou. Open voor alle levels en leeftijden. Privélessen, groepsles, repetities en optredens middenin het prachtige bergachtige gebied van de Karpaten in Transsylvanië, samen met andere zangers en musici, voor een vriendelijke prijs. Mooie kastelen, waaronder het beroemde kasteel van Graaf Dracula. We verblijven all-in in een charmant hotel. Desgewenst kun je je partner of gezin meenemen. Van mij krijg je vijf zanglessen en mijn coachende steun bij de repetitie en het optreden. Je kunt je vanaf nu inschrijven op the website of the Summer Music Academy en/of me mailen voor meer info. Dit is de Facebookpagina.

Met mijn band Chabliz hebben we eind 2017 een nieuwe cd uitgebracht. Dit is de spotifylink naar het album. In de zomer van 2020 kregen we subsidie van het Sena Muziekproductiefonds om een volgend album op te nemen. Dat album wordt in juni 2022 uitgebracht. In 2021 waren we ook bezig met de opname van een nieuwe single en een EP. Ook geven we in deze tijden van corona bijna elke maand een online livestream concert. Onze aankomende concertdata vind je hier. In december 2020 bereikten we met twee van onze songs plaats 366 en 400 in de Snob 2000. Ook in december 2021 bereikten we de Snob 2000 weer.

Meer info over het nieuwe album vind je op onze Chabliz-website.

Recensies (in het Engels en Nederlands) vind je hier.

In 2021 kwam onze nieuwe EP uit. Later wordt dat een heel album.

Later, in 2023 komt ook mijn solo album uit, deels met solowerk, deels met songs die ik de afgelopen jaren samen met diverse andere musici en bands heb gemaakt. Ik had nog zoveel opnames op de plank liggen dat ik heb besloten om ze eindelijk maar eens op een album uit te brengen. Ik blijf daarnaast actief binnen Chabliz. Met Chabliz werken we momenteel aan een nieuw album.

 

English:

Welcome to my new website!

You can access the different sections of this site with the buttons on top.

I am Petra de Winter, vocalist, songwriter, composer and producer.

I give vocal workshops, vocal coaching and musical lessons to adults and children.

For the past twenty years I have been an active member of the music world. I studied at several music institutes; among others, the Royal Conservatory in The Hague, Holland.

My life is in service of music and my family. I have three children.

I work full time as a musician and music teacher. I gave concerts in London, New York, Tunis, Copenhagen, Bucharest, Belgium and in all the major cities in the Netherlands.

The stage and the studio are my habitat.

You can find my music here.

News:

Spring 2024:

In April 2024 our new music video Senta is due to be released! The music video has been made by film director Lars Smetsers and his wonderful team.

Summer 2023:

We just released this EP in a collab with another band, Dizzy Panda. And with Chabliz we give and gave several live concerts, where we play repertoire from our four released albums and some new material. We also give live impro concerts on our YouTube channel.

January 2023:

We wish you a happy and healthy 2023! The year started well for us with new interviews, nice reviews, concerts and an album release. You can find more info about all that here.

Autumn 2022:

Our new album 'Heroes and Foes' is released!  More info on our website.

Spring 2022:

In December my band Chabliz released a new EP. You can find it here.

You find a good review of our new EP here. And you can find a brand new interview with KMS Reviews here.

Corona volente this summer I go to Rumania again to teach vocals on the Summer Music Academy in the beautiful mountains of Sinaia. The region is rich of old castles and beautiful nature. The famous castle of count Dracula is situated there too. More info here and here: Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti (jmevents.ro)

May 2021:

The Summer Music Academy Sinaia Dinu Lipatti will take place again at the second half of this July! And I am one of the teachers (jazz & pop voice). The academy is open for students of all levels and ages. It's a very nice way to have a summer holiday and music course at the same time, with private lessons, rehearsals, small concerts and the beautiful mountains, hills and castles of the Carpates in Transylvania. And for the people who really like it a trip to the famous castle of count Dracula.... I would love to meet you there and coach you and your voice. It's also possible to bring your partner or family with you. And of course you'll meet the other students. More info on the website of the Summer Music Academy 

This is the Facebookpage of the Summer Music Academy.

My band Chabliz released a new album in the autumn of 2017. This is the Spotify link.

More info about Chabliz is to be found at our website.

Reviews in English and Dutch are here.

In 2021 we released our new EP. In September 2022 this will result in a complete album.

Later, in 2023, my solo album will be released. Over the years I have recorded so many tracks with so many great, different musicians, that I decided to release an album with those recordings. At the same time, I am working on a brand new, complete album with Chabliz.

We give and gave several concerts during the years. You can check out our next concert dates here. During corona we give and gave several livestream concerts.

Petra de Winter

Photo credit: Jenni Aaltonen